3 stk grovbrød
Et lækkert hverdags grovbrød som er godt til både morgenmad, madpakker og eftermiddagssult.
Bag 3 stk og gem evt de 2 stk så der er brød til hele ugen.
Bages brødet i 25 minutter, holder det sig friskt i længere tid, og er godt til at gemme nogle dage i en frysepose eller hvis det skal fryses. Men bages det 30-32 minutter bliver det mere sprødt og er mere lækkert den dag det bliver bagt.
Se videoen om opskriften på YouTube inden du går igang.

3 stk grovbrød
Tid i alt: 3 timer
Arbejdstid: 60 minutter
Holdbarhed: 5 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
650 g vand
200 g Blandede kerner
50 g Hvedesur
22 g Frost
20 g salt
10 g sukker
12 g Tørgær eller 50 g frisk gær
800 g hvedemel 12 % protein indhold
evt 10 g maltmel mørk
Det er muligt at udskifte 200 g hvedemel med 200 g Grahamsmel. Hvis der ønskes mere fiber i brødet.
Vand og blandede kerner sættes i blød i røreskålen i ca 60 minutter.
Resten af ingredienserne vejes af og tilsættes røreskålen.
Ælt der sammen langsomt.
Ælt langsomt ca 10 minutter.
Så 5 minutter hurtigt.
Dejtemperatur 27 grader.
Dejen ligger overdækket med plastik i ca 15 minutter.
Vejes at i 3 lige store stykker.
Virkes op runde, så luften trykkes du og overflades stammes op.
Plastik over og ligger igen ca 30 minutter.
Slået op til brød: Vendes om, tryk luften ud, rulles sammen, rul enderne tynde, vend enderne ind over midten, bank flad og rulles stramt sammen.
I en smurt franskbrødsform.
Hæver overdækket ca 60 minutter.
Snit en snit på langs med formen ca ½ cm dyb med en Snittekniv.
Bages med damp i forvarmet ovn (250 grader) i 25 minutter ved 190 grader med varmluft. hvis brødes skal gemmes og 30-32 minutter hvis det skal være sprødt og spises i dag.
