Trustpilot

Maltede hverdagsstykker

Maltede hverdagsstykker

 

Maltede hverdagsstykker er et lækkert groft stykke brød der er godt til madpakker, morgenmad eller som efftermiddagsbrød.

Det grove islæt i disse dejlige mættende stykker med herligt kernebid består af maltede hvedekerner og gulerødder. Ud over at give en dejlig mæthed, forlænger kerner og gulerod tiden, hvor brødet holder sig frisk.

De maltede hvedekerner er ristede så meget at de afgiver den gyldne ristede smag i hele brødet.

Mere info: Tryk på vare med FED skrift i opskriften.

 

Maltede hverdagsstykker
18 stk.

 

Tid i alt: 2,2 timer

Arbejdstid: 40 minutter

Holdbarhed: 3 dage

Kan fryses: Ja

Ingredienser

Fremgangsmåde

450 g vand
100 g kærnemælk*
800 g hvedemel med 10% proteinindhold
20 g salt
40 g sukker
50 g gær
50 g Hvedsur
25 g Frost
150 g Maltede hvedeflager
4 g Maltmel mørk


100 g smør og
175 g revet gulerod (tilsættes efter 8 minutter af æltetiden)

*kan også være en anden type mælkeprodukt, gerne en syreholdig type der indeholder mælkesyrekultur.

Æltes med dejkrog først langsomt og gradvis hurtigere i alt i 15 minutter. (Husk at tilsætte smør og gulerod efter 8 minutter)
Dejtemperatur 27-28 ° C.
Dejen i smurt Dejkasse og hæver i 30 minutter.
Sæt kassen i en Pizza og hævepose, så overfladen ikke tørre ud.

Foldes sammen 4 gange og hæver igen i 20 minutter.

Dejen trykkes flad og hakkes ud i stykker med en Dejskraber (i 18 stk.).
Pensles med æggestrygelse og vendes i Maltede hvedeflager.
9 stk pr bageplade med bagepapir. Hæver igen i 45 minutter i Bordstik med Bagetelt over og kogende vand under teltet, eller med Overdækningsplastik over.

Bages en plade ad gangen uden damp i 14-15 min. ved 220 grader med over- og undervarme.