Trustpilot

Fermenterede klidbrød

Fermenterede klidbrød

 

Når vi fermenterer klid, ændres smagen fra det lidt hø-agtige til noget mere fyldigt og lidt nøddeagtigt.
Det danner mælkesyre som har en positiv effekt på smagen og samtidig bliver kliddet mættet med væske, og det giver saftighed til krummen og holdbarhed til brødet. Win-win, hvis vi ønsker lidt mere fiber i vores brød.

Det er dog en omstændig proces at fermentere i 3 dage, så hvis det ikke kan nås, kan man sætte klid i blød i vand i 2 timer og så evt tilsætte 50 g Hvedesur til opskriften.

Mere info: Tryk på vare med FED skrift i opskriften.

 

Fermenterede klidbrød
3 stk

 

Tid i alt: 3 timer
(+ 3 dages fermentering)

Arbejdstid: 45 minutter

Holdbarhed: 3 dage

Kan fryses: Ja

Ingredienser

Fremgangsmåde

100 g Speltklid eller hvedeklid
400 g vand
8 g salt
2 g Surdej (ikke rugsur)
Salt og surdej opløses i vandet, tilsæt klid Står mørkt i 3 dage ved 18-20 grader

250 g vand
25 g Frost
1000 g hvedemel 12% protein
50 g gær
22 g salt
80 g smør (i sidst i æltetiden)

Æltes med dejkrog først langsomt og gradvis hurtigere i alt i 18 minutter. (Husk smørret)
Dejtemperatur 27-28 ° C.
Dejen i smurt Dejkasse og hæver i 30 minutter.

Deles i 3 stk og virkes runde op, hæver igen i 30 minutter.

Slåes op til brød, pensles med vand, rulles i Blå birkesMajsdrys - eller  en blanding af disse.
Hæver igen ca 50 minutter.

Snit 5 aflange snit kun få mm ned i overfladen med snittekniv.
Bages med DAMP i 5 min. ved 230 grader og 45 min. ved 190 grader over- og undervarme.
Åbn ikke ovnen før tiden er gået, da brødene kan falde sammen…..