Trustpilot

Italiensk nøddebrød

Italiensk nøddebrød

m/ valnødder eller cashew

 

Italienske brød med store lufthuller og saftig krumme.
Det ene brød er med valnødder og det andet med cashewnødder. 
Men lav med det du syntes bedst om.

Vi har bagt på bagestål, men de kan fint bages på en netplade eller alm bageplade.

Klik på teksten som er fremhævede og du kommer direkte ind på varen i webshoppen.

 

Italiensk nøddebrød

 

Tid i alt: 3 timer

Arbejdstid: 60 minutter

Holdbarhed: 3 dage

Kan fryses: Ja 

Ingredienser

Fremgangsmåde

550 g vand 5-10 ° C.    
25 g Frost
50 G Hvedesur
30 g Gluten
50 g Maltede hvedeflager
700 g hvedemel 12% protein
100 g rugmel
30 g kartoffelmos pulver
40 g gær
20 g salt

150 g vand 2
50 g valnødder eller cashew pr brød

Alt undtagen vand 2 og nødder vejes af og samles i røreskålen.

Ælt ved laveste hastighed i 15-30 minutter.
Ælt nu ved middel hastighed i 2-3 minutter.
Tilsæt vand 2 lidt efter lidt og ælt mindst 3 minut efter alt vandet er i.
Dejen skal nu være skær og blank og slippe bunden af skålen.
Dejtemperatur 27-28 grader.

Vend dejen ud på Bagebordsplade med lidt vand på og del den i 2 stk. hvis der skal forskellige nødder i de 2 brød.
Ælt hvert dejstykke i 1 minut med 50 g valgfri nødder i. eksempelvis cashew eller valnødder.

Tænd ovnen med Bagestål og DAMP på 250 grader

Dejene hæver i en olieret Dejkasse med Pizza og hævepose over til dobbelt størrelse. Ca 30 minutter.

Vendes ud på Bagebordsplade med lidt vand på og virkes runde.
Hæver igen i ca. 20 minutter.

Vend dejen om i lidt mel, tryk luften forsigtigt ud og rul den sammen til et aflangt brød.
Sættes på samlingen i lidt hård durum.
Lav et skråt snit på langs af brødet med en Snittekniv.
Direkte i ovnen på bagestål med DAMP.

Bages ved 250 grader over og -undervarme i 10 minutter.
210 grader i 25 minutter. Luk damp ud mindst 3 gange de sidste 10 minutter af bagetiden.