Bagels

Bagels
Tid i alt: 2 timer
Arbejdstid: 30 minutter
Holdbarhed: 4 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
600 g hvedemel med 12 % proteinindhold
25 g Hvedesur
15 g Frost
8 g tørgær eller 35 g alm gær
13 g salt
375 g vand
Det hele æltes i 8 minutter langsomt og 8 minutter hurtigt i røremasine med dejkrog.
Dejtemperatur 27 grader.
Dejen ligger overdækket i 15 minutter.
Vejes af på 110-120 g pr stk og virkes op runde og stramme. 9 stk.
Efter et par minutter, kan der laves hul i dem. Prik en pejefinger igennem midten af dejen, fra modsatte side sættes den anden hånds pejefinger i og dejen køres rundt indtil hullet er stort nok.
9 stk på en plade med bagepapir og oliespray. Hæver under plastik eller i Bordstik med telt og Damp i ca 30 minutter.
Tænd ovnen på 240 grader med over- og undervarme inden kogning begynder.
Kog bagels i gryde med vand i ca 1 minut på hver side. Sæt tilbage på pladen og drys med valgfri drys.
Bages ved 230 grader i 20 minutter.
