Trustpilot

Pizza på bagestål

Pizza på bagestål

 

Denne opskrift giver 6 pizza'er eller 9 stk pizza sandwich.

 

Pizza på bagestål

 

Tid i alt: 24 timer

Arbejdstid: 60 minutter

Holdbarhed: 1 dage

Kan fryses: Ja 

Ingredienser

Fremgangsmåde

950 g hvedemel 12 % proteinindhold
50 g Hvedesur
15 g Gluten
25 g salt
3 g tørgær eller 12 g frisk gær
750 g vand ca 10 grader.

Det hele vejes af i røreskålen og æltes langsomt med kagespartlen i 10 minutter. Ælt hurtigt i 5 minutter. Skift til dejkrog og ælt hurtigt i yderligt 5 minutter.
Dejtemperatur 25-26 grader.
Dejen i en smurt dejkasse med plastik over på køl en times tid.
Vejes af ca 300 g pr stk til pizza eller ca. 200 g til pizza sandwich.
Virkes op runde, hvor overfladen strammes op og i dejkassen igen. på køl til dagen efter.

Dagen efter:
Tænd ovnen på 285 grader over og -undervarme (hvis ovnen kan gå så højt) i 30 minutter. Med bagestål midt i ovnen.

Tag dejen lige fra køleskabet. En kugle sættes på hvedemel blandet med Hård durum og trykkes ud ved at trukke fingrespidserne ned i dejen hele vejen rundt uden at ramme kanten. træk så i dejen indtil den bliver helt tynd.

Klip en stykke bagepapir ud så det bliver rundt, pizza dej på, tomat sauce og evt fyld. 

Pizza og brødspartel bruges til at sætte pizza i ovnen og ud igen. 

Bagestid ca 6 minutter alt efter hvor meget fyld der er på.

Vent 5-10 inden næste pizza sættes ind, så bagestålet kan nå at blive varmt igen.

Pizza sandwich laves på samme måde, de samles bare på midten til en halvmåne med godt med olivenolie i mellem lagnene. Bages ca 5 minutter ved samme varme.

Er der dej tilovers, kan det bruges til små kuvertbrød, eller bag en pizza med tomatsauce og ost i 3-4 minutter, så kan den fryses og varmes op med fyld på en anden dag.