Speltstykker
24 stk
Speltstykker er klart en af Bagekursets mest populære opskrifter.
Opskriften har været brugt fra det allerførste bagekursus vol 1. i 2011 og de næste 10 år blev undervist til ca 6000 personer via kurser, så der er nok lavet millionvis af speltstykker siden da.
Der er grød i opskriften, som binder en masse vand og derved øger holdbarheden, så stykkerne er bløde og lækre i flere dage efter bagning samt gode efter frysning. De er ret nemme at lave og virker hver gang. Jeg tænker at der er derfor at denne opskrift er så populær.
Jeg har tilsat Hvedesur for ekstra smag og Frost for ekstra luftighed i denne opskrift, som ikke blev brugt i den oprindelige.

Speltstykker
Tid i alt: 2 timer
Arbejdstid: 20 minutter
Holdbarhed: 5 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
400 g vand 1.
90 g Havregryn
90 g Grahamsmel 1.
400 g vand 2.
15 g salt
40 g sukker
50 g gær
250 Grahamsmel 2.
600 g Speltmel sigtet
40 g Hvedesur
20 g Frost
50 g Raspolie
Kog vand 1. op i en gryde.
Tilsæt Grahamsmel 1. og havregryn, rør det godt sammen og køl det ned til stuetemperatur.
Det hele undtagen rapsolien, vejes af i røreskålen.
Ælt 10 langsomt og 3 minutter hurtigt, tilsæt olien og når olien er rørt ud i dejen æltes der 2 minutter mere.
I en oliesmurt Dejkasse og hæver ca 45 minutter.
Dejen foldes 4 gange i Dejkassen og står i 10 minutter.
Vendes ud på rigeligt mel og bankes flad, ca 40x50 cm
Deles i 24 stk 6x4 og hakkes ud med en dejskraber.
3x4 stk pr plade med bagepapir
Hæver i Bordstikket ca 50 minutter med bagetelt om og varmt vand under teltet.
Bages uden damp ved 240 grader med over og -undervarme i ca 10 minutter. En plade af gangen
