Trustpilot

Tebirkes

Tebirkes

 

Tebirkes:
Du søde skat af sommermorgen,
i solen gylden, let og lun,
et kærtegn fra en barndomsfavn,
et kys af smør og sukkerdrøm.

Tak, du lille sprøde skat,
for alt du giver, hver en stund.
En tebirkes er ej blot et stykke –
det er kærlighed i mund.

 

 

Tebirkes

 

Tid i alt: 3 timer

Arbejdstid: 30 minutter

Holdbarhed: 4 dage

Kan fryses: Ja 

Ingredienser

Fremgangsmåde

375 g vand koldt fra hanen
10 g tørgær
600 g hvedemel 12%
14 g salt
20 g sukker
15 g Frost
35 g Hvedesur
1 æg

200 g koldt smør i tern

Remonce:
100-150 g blødt smør
100-150 g sukker

Gær i vandet og står i 1 minut.
Resten i undtagen smørret.
Ælt i 1 minut med kagespartel.
Tilsæt smøret og ælt hurtigt i 20 sec.
Vend dejen ud på godt med mel.
Rul dejen ud med kagerullen ca 70 cm lang. fold dejen i 3 lag. Husk at feje mel af, så det ikke kommer ind i lagene.
Vend dejen og rul ud igen på samme måde, fold i 3 lag igen. Dette gøres i alt 3 x 3 lag. 
Lad dej ligge et par minutter.
Rul ud til ca 60 x 28 cm.

Del i 2 på langs.

Bland remonce og smør det ud på midten. Luk dejen udenom remoncen. Vend om, vand på og blå birkes på.

Skæres ud i 2 x 8 stk.
8 stk pr plade med bagepapir.

Hæver i Bordstik med telt over i 1,5- 2 timer. 

Ovnen forvarmes til 250 grader med DAMP sten.
Bages med damp ved 180 grader varmluft i 15 minutter.