Citronsnegle
18 stk lækre bløde snegle med en frisk smag af citron, marcipan og creme.

Citronsnegle
Tid i alt: 2,5 timer
Arbejdstid: 30 minutter
Holdbarhed: 4 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
250 g Bløddejs basis
900 g hvedemel med 10 % protein indhold
1 æg
450 g vand ca 20°C
75 g gær eller 20 g tørgær + 50 g ekstra vand
100 g rapsolie
Revet skal fra en øko citron
Creme
360 g koldt vand
30 g citronsaft
120 g Kagecremspulver
Remonce
200 g blød smør
150 g Marcipan eller mandelmel
200 g Sukker
Alt undtagen olien tilsættes røreskålen og æltes 4 minutter langsomt.
Ælt 5-6 minutter hurtigt og tilsæt olien ved langsom hastighed indtil olien er optaget af dejen. Ælt hurtigt i 1-2 minutter.
Dejtemperatur 27 grader.
Lav creme ved at blade det hele og pisk i 30 sec. med piskeris.
Remonce: Rør sukker og marcipan sammen i røremaskine med kagespartel indtil der ikke er klumber, tilsæt smør og rør kun indtil det er samlet.
Bland kagecreme og remonce i røreskål og røre det sammen i 10 sec.
Dejen hviler uden plastik i 20 minutter.
Rulles ud på 85 x 50 cm.
Creme blanding smørres ud på dejen, undgå de sidste 3 cm imod dig selv.
Rul dejen ind imod dig selv, så stramt som muligt. Rul ikke ind over de sidste 3 cm der ikke er remonce på, da det skal ind under sneglen.
Skær ud i 18 stk snegle med en kokkekniv.
Fold snippen af dej ind under sneglen og 3 stk i hver Sort kageform.
Hæver i 45 minutter
Bages ved 190 -200 grader med varmluft i 14-15 minutter.
Lav en glasur med varm vand og flormelis og smør det på sneglen med en paletkniv eller fra en sprøjtepose.
Skal sneglene fryses, får de først glasur efter de er optøet igen.
