Trustpilot

Krakbrøds boller

Krakbrøds boller

 

 

Krakbrøds boller

 

Tid i alt: 3,5 timer

Arbejdstid: 30 minutter

Holdbarhed: 5 dage

Kan fryses: Ja 

Ingredienser

Fremgangsmåde

200 g Rugflager
200 g havreflager
700 g vand 1.

750 g hvedemel 12 % proteinindhold
50 g Hvedesur
20 g Gluten
20 g frost
8 g Tørgær rl 30 g alm. gær
20 g salt
500 g vand 2. (ca 15 grader)

Strygelse:
60 g Grahamsmel eller rugmel
35 g Hvedesur
120 g vand
2 g salt
10 g olie
1 g tørgær el 3 g alm gær

Rugflager, havreflager og vand 1. koges i ca 10 minutter.
Sigt løs vand fra og køl ned til stuetemperatur.

Ælt dejen 8 minutter langsomt, og 5 minutter hurtigt. Tilsæt kernene og rør det sammen med dejen langsomt og 4 minutter hurtigt efter det er blandet godt sammen.
Dejtemperatur 27 grader

Dejen hæver i dejkasse eller på bord i 20 minutter.
Vejes af på 175 g pr stk.
Virkes op runde og sættes på bagepapir med virkes op af.

Strygelse:
Opløs gær i vand og rør resten sammen med et piskeris og smør det ovenpå bollerne med en Slikpot. Drys med Hård durum og vend om. 
Hæver 20 minutter. Vendes om og hæver færdig i ca 30 minutter.

Ovnen tændes på 250 g med dampsten ca 30 inden bagning.

Bages med damp i 25 minutter ved 200 grader varmluft, hvis de skal være sprøde, eller i 17 minutter hvis de skal gemmes eller fryses.