Brødsticks
2x14 stk.

Brødsticks
Tid i alt: x timer
Arbejdstid: x minutter
Holdbarhed: x dage
Kan fryses: Ja / nej
Ingredienser
Fremgangsmåde
25 g Frost
30 g Gluten
50 g Hvedesur
900 g hvedemel 12% proteinindhold
25 g gær
650 g vand 1.
25 g salt
100 g vand 2.
50 g olivenolie
Det hele undtagen salt, vand 2. og olivenolie vejes af i røreskålen.
Der æltes 10 minutter langsomt, og 10 hurtigt.
Tilsæt salt, og vand 2. lidt af gangen, pas på det ikke sprøjter.
Tilsæt olien og ælt nu i 5-6 minutter indtil dejen er glat.
Dejtemperatur 27-28 grader.
Dejen hæver i Oliesprayet Dejkasse under Plastik i 45 minutter.
Del dejen i 2 stk
Hvert stykke rulles ud med en Rullepind, med rigeligt mel under og over på ca 80x60 cm.
Fyld på halvdelen af dejen, dejen foldes så den er dobbelt på hver side af fyldet.
Fyld 1.: en hel Pikantost, 4-6 skiver tynd skinke.
Fyld 2.: En tomat konc. En pakke chorizo i skiver, 200 g revet mozzarellaost, 100 g fetaost.
Så er dejen ca 80x30 cm.
Pensles med vand og valgfrit drys på (Blå birkes, Majsdrys, Græskarkerner, Sesam, sort sesam, Chia). Vendes om og en anden type drys på den anden side. Gerne i en kontrast farve.
Skær dejen i ca 14 strimler af 30 cm.
Hver sticks tvistes og på en plade med bagepapir 7 stk pr plade.
Hæves i Bordstikket med Bagetelt over, (men ingen varm vand under teltet) i ca 30 minutter.
Bages i ca. 8 minutter ved 275 grader varmluft uden DAMP 2 plader af gangen.
