Trustpilot

Bryggerbrød
Med poppede bygkerner og porter øl

 

 

Bryggerbrød

 

Tid i alt: 1 Døgn

Arbejdstid: 60 minutter

Holdbarhed: 3 dage

Kan fryses: Ja 

Ingredienser

Fremgangsmåde

120 g Bygkerner poppede
180 g porter øl
180 g vand
Sættes i blød i køleskabet til dagen efter.

25 g ristede Sesam
350 g vand 20 ° C.       
20 g Frost
40 g Hvedesur
30 g Gluten
650 g hvedemel 12% protein
15 g gær
18 g salt

50-100 g ekstra vand

Alt undtagen ekstra vand vejes af og samles i røreskålen.
Ælt ved middel hastighed i ca. 15 minutter med kagespartel indtil dejen sidder som en klump rund om kagespartlen.
Skift om til dejkrog og ælt igen i 6-7 minutter ved middel hastighed til ca 26 grader.
Tilsæt ekstra vand lidt af gangen, når alt er optaget ælt yderligt i 2 minutter.
Dejtemperatur 27-28 grader.
Dejen hæver i en olieret Dejkasse med Pizza- og hævepose
over til dobbelt størrelse.
Ca 100 minutter.
Del dejen i 2 stk. og virk hvert stykke op til stramme runde kugler.
Liggetid: 30 minutter.
Vend hvert stykke ud på noget mel og bank luften ud og fold den sammen, så den bliver aflang.
Sættes på en stykke bagepapir med Pizza- og brødspartel under. Som så sættes på køl til dagen efter.

Tænd ovnen med Bagestål og DAMP på 250 grader og tag dejene ud af køleskabet. Og vent 60 minutter.
Giv hvert brød et snit med en Dejsnitter i midten, lige ned af ryggen.
Bages ved 250 grader over og -undervarme i 20 minutter.
200 grader i 25 minutter. Luk damp ud mindst 3 gange de sidste 10 minutter af bagetiden.