Trustpilot

Knækbrød

 

Sunde små knækbrød med ´masser af smag.

Kan gemmes i en kagedåse i mindst 2 uger.

 

 

 

Knækbrød

 

Tid i alt: 2 timer

Arbejdstid: 30 minutter

Holdbarhed: 14 dage i kagedåse

Kan fryses: nej

Ingredienser

Fremgangsmåde

400 g vand
60 g Maskmel
100 g Blandede kerner
200 g hvedemel 10 % proteinindhold
200 g rugmel
15 g Rugsur
20 g gær
12 g salt

30 g rapsolie

Maskmel, blandede kerner og vand blandes sammen og står i 5 minutter.
Tilsæt resten undtagen olien.
Ælt med kagespartel indtil det er rørt sammen.
Tilsæt olien og ælt indtil det er rørt ud i dejen.

Dejen trykkes flad i en Dejkasse, sprayes med Oliespray, Overdækningsplastik over og sættes på køl i 30 minutter.

Rulles ud på ca 2 mm. så det passer med en Netplade.
Har du ikke en Netplade så brug en alm. plade med bagepapir.

Hæver i 50 minutter

Skæres ud i ønskede størrelse og form. Evt i firkanter på ca 4x4 cm.
Pensles med vand og drys med evt Sesam, Sort sesam, Majsdrys eller Blå birkes.

Sættes ind i 230 grader varm ovn med DAMP
Bages med damp ved 190 grader varmluft i 30 minutter. Luk dampen ud efter 3 minutter og igen 4-5 gange under bagningen.