Trustpilot

Italiensk brød af Nemdej

Italiensk brød af Nemdej
2 stk

 

Nemdej er en teknik hvor man undgår det klassiske æltning og sparer derved en del produkstionstid.

Brødet af Nemdej bliver lidt fastere og tungere, men tørrer ikke så hurtigt ud. Ellers bliver brødet som normalt.

Denne opskrift giver 2 stk store brød.

 

Italiensk brød af Nemdej

 

Tid i alt: 2,5 timer

Arbejdstid: 15 minutter

Holdbarhed: 4 dage

Kan fryses: Ja 

Ingredienser

Fremgangsmåde

900 g hvedemel med 12 % protein indhold
25 g Frost
30 g Gluten
50 g Hvedesur
20 g salt
10 g sukker
10 g Tørgær eller 40 g gær
800 g vand ca. 30 grader
 

Man kan udskifte op til 20 % af hvedemele med Grahamsmel, hvis man ønsker det.

Salt, sukker og gæren opløses i vandet.
I en anden skål blandes alle de tørre indredienser, med et piskeris.

De tørre ingridenser vendes op i vandet og der røres rund med en Slikpott indtil alt melet er optaget af vandet.
Kun røres sammen, ikke æltes.

Dejen hæver i skålen til dobbelt størrelse, ca. 45 minutter.

Dejen vendes over i en oliesmurt Dejkasse.
Vend ind over sig selv, fra forskellige sider indtil dejen er stram. Vend dejen om så det glatte side vender opad.
Plastik over og stå i 30-40 minutter.

Tænd ovnen med Bagestål og DAMP sten. 260 grader.

Vendes ud på godt med mel.
Deles i 2 stk på midten.
Hvert stykke strammes op, ved at banke den flad og rulles sammen. Samlingen nedad på et stykke bagepapir.

Hæver nu ca 20 minutter.
Snit med Snittekniv, ca 5-7 snit - godt skråt.

Bag med damp ved indsætning.
5 min ved 260 grader over og underverme.
25 - 35 minutter den 200 over og undervarme.
Husk at kukke damp ud 4-5 gange sidst under bagningen, så overfladen kan tørre ud og blive sprød.

Hvis brødet skal gemmes og spises i dagende efter bages det samlet 30 minutter, hvis der skal være rigtig sprødt og spises samme dag bages det 40 minutter i alt.