Trustpilot

Minutrundstykker til frys
Håndværkere, gifler og baguettes

 

Håndværkere, gifler og baguettes af samme dej, som lysbages, så de kan fryses og varmes op igen og bages sprøde lige inden servering.

Så bliver det ikke nemmere. Disse minutstykker kan formes til håndværkere, gifler eller baguettes. De bages lyse, så de lige kan få den sidste farve og bages rigtig sprøde, når de varmes 13 - 15 minutter i ovnen inden servering.

Det vil altså sige, at du kan få hjemmelavede varme og sprøde rundstykker eller baguettes ca. 20 minutter efter du har tændt ovnen:)

Denne Bake off metode er rigtig smart til brød som skal spises lige efter opvarmning, da brødet bliver mest sprødt med denne metode.

Metoden kan bruges til alle typer rundstykker uanset form og også til andre grovere opskrifttyper.

Mere info: Tryk på vare med FED skrift i opskriften.


 

 

 

Minutrundstykker til frys

 

Tid i alt: 2,5 timer

Arbejdstid: 45 minutter

Holdbarhed: 2 dage

Kan fryses: Ja

Ingredienser

Fremgangsmåde

550 g vand 5°
50 g gær
22 g salt
35 g Gluten
50 g Hvedesur
25 g Frost
900 g hvedemel 12%

Ælter i ca 18 minutter først langsomt og så hurtigt.
Dejtemperatur 27-28°.

Liggetid 10 minutter i Dejkasse med Pizza- og hævepose over.

Til gifler vejes de af på 75 g stykket, virkes runde op som en bolle.
Til håndværkere foldes dejen i 3 lag.

Liggetid 2. 10 minutter igen.

Til gifler rulles bollerne aflange ca 20 cm og tynde i den ene ende. Rulles flade med en 12-14 minutter. Rulles sammen fra den bredeste ende først, så det bliver en giffel.

Til håndværkere: fold dejstykket i 3 lag igen. Rulles med på 2 cm tykkelse. Pensles med vand og drysses med Blå birkes. Skæres i stykker af ca 6x6 cm eller 75 g pr stk.

Sættes på Netplader og hæver med kun lidt damp hvis du bruger bordstik med hævepose.

Tænd ovnen på 200 grader med varmluft med DAMP i 30 minutter inden bagning.
Bages med DAMP i ca 13 minutter med varmluft ved 190° 2 plader ad gangen.

Fryses i fryseposer når de er nedkølet.

Bages fra fryseren: Sættes i en kold ovn og tænd på 210 grader over og undervarme og bages 12-14 minutter, til de er gyldne og sprøde.