Trustpilot

Landgangsrugbrød

 

Bruges som klassiske landgangsbrød, bare med rugbrød, som rugsandwich eller bare flækkes, smøres og spises som normalt rugbrød.
De laves i en længde som kan afkortes i den længde der ønskes.

Brødet er saftigt og skorpen er blød da de bages i meget kortere tid end normalt rugbrød.

Mere info: Tryk på vare med FED skrift i opskriften.

Landgangsrugbrød
8 stk.

 

Tid i alt: 2 timer

Arbejdstid: 30 minutter

Holdbarhed: 8 dage

Kan fryses: Ja

Ingredienser

Fremgangsmåde

350g vand 
150g Rugflager

Fermenteret klid

100g Hvedeklid eller Speltklid
400g vand 
8g salt 

Selve opskriften 

650g kogende vand 
30g gær
25g salt 
60g Rugsur 
325g rugmel
325g hvedemel 12%
200g Maltede hvedeflager

Vand og Rugflager koges med låg ved svag varme i 10 minutter

Fermenteret klid

Saltet i vandet og klid oveni.

Det står i 3-4 dage ved 18-20 grader Det skal dufte sødt, være lysere og vandet skal smage syrligt.

Det kan efter 3 dage sættes op til 7 dage på køl og bruges direkte fra køl. Lav evt 5x portion og frys det i potioner

Selve opskriften

Ælter i ca 15 minutter først langsomt og så hurtigt.

Dejtemperatur 28-30 grader.

Smør 8 stk Snegleforme med Oliespray. Fordel dejen i de 8 forme med Lille plastskraber og udglat overfladen.

Drys med Majsdrys eller Blå birkes

Hæver på en plade i Bordstik i ca 60 minutter med Bagetelt om og kogende vand under.

Begge plader bages med DAMP ved 220° varmluft i 22.

minutter Tages ud af formene med det samme, så de ikke bliver våde.