Trustpilot

Burger- Bøfsandwich

Kæmpe 12-14 stk - Alm 16-20 stk

 

Denne burgerbolle giver det perfekte burgerbid, sprød når den bliver ristet og nem at bide igennem, så du får den perfekte burgeroplevelse.

Boller er god til alle typer burgere, bøfsandwich, pulled pork osv..

Brødet er meget Brioche agtigt som hurtigt bliver tørt. Men nemt bliver sprødt og lækkert igen, når det ristes.

Frys evt. bollerne og rist eller pande steg dem lige inden brug.

Personligt syntes jeg at den bedste burgeroplevelse kommer hvis den ristes godt på indersiden af bollen og kun lidt på ydersiden. Så den bliver helt sprød inde ved fyldet og blød på ydersiden.

Vh Bent

Klik på teksten som er fremhævede og du kommer direkte ind på varen i webshoppen.

 

 

Burgerboller-Bøfsandwich

 

Tid i alt: 2,5 timer

Arbejdstid: 60 minutter

Holdbarhed: 3 dage

Kan fryses: Ja 

Ingredienser

Fremgangsmåde

350 g vand 20 ° C.
100 g mælk                  
4 æg
25 g Frost
50 g Hvedesur
1000 g hvedemel 10% protein
60 g gær
20 g salt
60 g sukker

250 g smør (tilsættes til sidst i æltetiden)

Det hele vejes af og samles i røreskålen, undtagen smørret.
Ælt ved laveste hastighed i 10 minutter.
Ælt nu ved middel hastighed i 6 minutter.
Tilsæt smørret, når det er rørt ud i dejen æltes yderlig i 1 minut.
Dejtemperatur 27-28 grader.

Dejen hviler i 30 minutter i en Oliesmurt Dejkasse med Overdækningsplastik over.

Hak dejen ud med en Metalskraber og vej stykker af på 140-150 g til kæmpe burgere og ca 100 g til alm størrelse.
Hvert stykke laves runde og strammes op så de bliver glatte på overfladen.
6 stk kæmpe på en bageplade med bagepapir eller Silikonemåtte. 8 stk ved alm størrelse.
Hæver i 10 minutter uden plastik over.
Læg en stykke bagepapir eller Silikonemåtte over bollerne, en bageplade ovenpå og tryk hårdt, så bollerne bliver flade.

Pensles med æggestryggelse (1 æg, 2 spk vand og ½ ts salt)

Drys evt med lidt Sesam

Hæver igen i ca 50 minutter i Bordstik med Bagetelt om, og 1 L. kogende vand under teltet.

Bollerne skal være meget hævet inden bagning, så bollerne bliver så luftige som muligt.

Bages ved 200 °C. i 14 minutter med over og -undervarme en plade af gangen.