Trustpilot

Calzone

Calzone Pizza

7 stk

 

Calzone eller lukket pizza. Kan være det skønt alternertiv til en pizzaaften. Dejen er lidt stivere end en normal pizzadej, men kan også bruges til alm. pizza, så man kan godt lave både pizza og Calzone af samme dej, samme aften.

 

Calzone

 

Tid i alt: 5 timer

Arbejdstid: 45 minutter

Holdbarhed: 1 dag

Kan fryses: nej

Ingredienser

Fremgangsmåde

40 g Hvedesur
20 g Frost
20 g Gluten
850 g Hvedemel 12 % proteinindhold
550 g vand ca 18 grader varmt
20 g gær
25 g salt

Hvedesur, Gluten, Frost og mel blandes i røreskål med et piskeris, vand tilsættes og røres sammen med dejkrog på røremaskinen indtil det er samlet til en klump.
Står i 30-45 minutter.
Tilsæt gær og ælt 5 minutter hurtigt.
Tilsæt salt og ælt i 5-7 minutter indtil dejen er glat og blank.
Dejtemperatur 26-27 grader.

Sprayolie i en Dejkasse, dejen i og hviler i 30 minutter.
Del dejen i 7 stk ca. 200 g pr stk.
Virkes runde op som en stor bolle.
I en smurt Dejkasse med en Pizza og hævepose om og sættes på køl i 3-6 timer.
Hvis du laver dejen dagen før bruges kun 5 g gær.

Tænd oven på 250 grader i ca. 60 minutter med Bagestål på næstnederste rille.

Dejstykkerne vendes i hvedemel, evt på en Bagebordsplade i træ. Rul dejen ud i en diameter på 30-35 cm.

Fyldet på den ene halvdel af dejen.
Fyld: lun Spaghetti-kødsovs og mozzarella ost eller Skinke, champignon, hvide asparges, pizzasauce og mozzarella ost.

Vand på kanten og dejen foldes over sig selv og lukkes med fingerspidserne.
På en Pizza og brødspartel med bagepapir og direkte i ovnen 7-8 minutter.