Trustpilot

Softkernerugbrød

Softkernerugbrød
2 stk. Uden surdej

 

Nok den mest populære opskrift som bagkurset har lavet....

Der er ikke en video til opskriften, men fremgangsmetoden minder om videoen Fiberrugbrød som er lagt op.

Når man først har prøvet det, er det svært at gå tilbage til købebrød igen.

Vi har solgt ca 20 tons blandede kerner de sidste 10 år og de fleste bliver brugt til denne opskrift og der er 100 g i pr rugbrød, så der er lavet ca 200.000 stk rugbrød af denne opskrift.

Dette rugbrød svarer til opskriften fra brødkursus vol. 1. hvor ca 8.000 personer har lært al lave denne opskrift, her er det bare uden surdej, men med rugsur i stedet for, som er en meget nemmere proces. Fordi man ikke skal passe en surdej.

Rugbrødet holder sig friskt i en hel uge og kan fryses hvis man ikke kan spise 2 stk på en uges tid.

Mere info: Tryk på vare med FED skrift i opskriften.

 

Softkernerugbrød

 

Tid i alt: 3 timer

Arbejdstid: 60 minutter

Holdbarhed: 5 dage

Kan fryses: Ja 

Ingredienser

Fremgangsmåde

150 g Rugflager valsede
350 g vand
Vand tilsat rugflager koges op, står 10-12 min med låg ved svag varme indtil vandet er opsuget.
Køles med til 60-70°C.

Lune kogte rugflager
25 g Salt
35 g Gær
800 g Vand
400 g Rugmel
200 g Hvedemel
100 g Fuldkornsspelt mel
200 g Blandede kerner
60 g Rugsur (rugsurdejspulver)
10 g Maltmel mørk

Hæld det hele i en røremaskine
Brug evt. kagespartlen i stedet for dejkrogen
Kør dejen sammen ved lav hastighed
Skru op på høj hastighed
Tjek dejens konsistens, tilsæt mere vand hvis dejen trykkes op af siderne på røreskålen
Den samlede æltetid er ca. 15 minutter. Dejens temperatur skal være 28° - 30 °C.
Lad dejen hvile i 10 minutter.

Dyp fingrene i en skål med vand, så slipper dejen nemmere. Del dejen i 2 smurte Rugbrødsforme 1,5 alu. forme Evt. drysses med Majsdrys eller Blå birkes
Hæver til ca. dobbelt størrelse ved stuetemperatur overdækket med Overdækningsplastik (ca. 60 min.)

Sættes i ovnen ved 240°C på næst nederste rille med DAMP. Ovnen skrues ned og brødet bages ved 220°C i ca. 50 minutter.
Større forme ca. 60 minutter.
3 L. Eva forme med alt dejen i en form, skal bages i 75-80 min. ved 190 °C.

Luk dampen ud af ovnen 5-10 minutter før brødene er færdigbagt.
Færdigbagt ved en centrumtemperatur på 96°C.