Trustpilot

Fiberrugbrød

Fiberrugbrød

 

Fiberdelen i dette saftige rugbrød udgøres af rugflager, blandede kerner, klid og rugmel. Brødet giver en behagelig mæthed og holder sig frisk rigtig længe.

Mere info: Tryk på vare med FED skrift i opskriften.

 

Fiberrugbrød
2 stk.

 

Tid i alt: 4,1 timer

Arbejdstid: 25 minutter

Holdbarhed: 4 dage

Kan fryses: Ja

Ingredienser

Fremgangsmåde

900 g vand (20°)
150 g Rugflager
200 g Blandede kerner
50 g Hvedeklid eller speltklid
Sættes i blød i 2-24 timer ved stuetemperatur

200 g kogende vand
30 g gær
25 g salt
10 g Maltmel mørk
60 g Rugsur
450 g rugmel
250 g hvedemel 10%

Kom først 200 g kogende vand op i iblødsætningen.
Derefter resten.

Ælter i ca 15 minutter først langsomt og så hurtigt.

Dejtemperatur 28-30 grader.

Smør 2 Rugbrødsforme (1,5 L) med Oliespray.
Fordel dejen i de 2 forme med Lille plastskraber og udglat overfladen.

Hæver på en plade i Bordstik i ca 60 minutter med Bagetelt om og kogende vand under.

Bages med DAMP ved 230° på anden nederste rille med over-og undervarme i 50 minutter eller til centrumtemperatur på 96°.