Trustpilot

Håndværkere og Spanske rundstykker

Som bagerne laver dem-

 

Opskriften giver 2 x 9 stk. Der kan evt laves en halv portion hvis der kun ønskes det halve.
Ellers kan jeg anbefale at man laver minutrundstykker til fryseren af den ene plade.

Minutrundstykker:
Hvis den ene plade skal fryses og bruges til minutrundstykker, bages de kun 13 minutter.
Med damp ved indsætningen uden at lukke damp ud under bagningen.
Køles ned og fryses.
Opvarmning af frosne rundstykker:
De sættes frosne ind i en kold oven og bages så ca 12 minutter ved 220 grader med over og -undervarme eller 190 grader varmluft.

 

 

Håndværkere og Spanske rundstykker

 

 

Tid i alt: 2,5 timer

Arbejdstid: 60 minutter

Holdbarhed: 1 dag

Kan fryses: Ja

Ingredienser

Fremgangsmåde

22 g Frost
30 g Gluten
40 g Hvedesur
850 g hvedemel 12% proteinindhold
50 g gær
550 g vand

20 g salt

Det hele undtagen salt vejes af i røreskålen.
Der æltes 5 minutter langsomt, tilsæt salt
Ælt yderligt 10-15 minutter hurtigt.
Lav glutenprøven og tjek.
Dejtemperatur 27-28 grader.
Bliver dejen for varm, kan man sætte røremaskinen i træk imens den ælter ved et vindue eller dør og ælte lidt langsommere i længere tid. O g hvis dejen er for kold kan man varme den op med en føntørre.

Dejen deles i 2 lige store stykker og virkes op runde. 
Hæver under Plastik i 15 minutter.

Dejen til håndværkere vendes om, bankes flad og fold alle fire sider ind over midten og bank dejen flad ca 2 cm. tyk.

Dejen til Spanske deles i 9 boller af ca. 80 g. virkes op runde som til boller og rulles lidt aflange.
Sættes 3x3 på en Netplade. Lav et lille snit i overfladen med en Snittekniv eller Dejsnitter.

Den firkantede bankes flad,  Pensles med vand og drysses med Blå birkes.
Sættes 3x3 på en Netplade.

Den ene plade hæver i Bordstik med Bagetelt over og 1. L. kogende vand under teltet i ca 45 minutter. Den anden sættes på bordet med et stykke Overdækningsplast over.

Tænd ovnen ca. 40 minutter inden afbagning på 250 grader med DAMP.

Bag den plade der står i Bordstikket først.

Bages i 19 minutter ved 200 grader varmluft med DAMP ved indsætningen.
Eller ved 230 grader med over og -undervarme.
Luk damp ud af ovnen efter 4 minutter, og igen ca hver 4 minut resten af bagetiden.

Har du svært ved at lave dem ordenlig sprøde, så bage 1-2 minutter længere tid evt ved lidt lavere temperatur.

Efter bagning af første plade sættes ovnen igen på 250 grader. Når ovnen er varm gentages bagningen af plade nr 2.