Trustpilot

Softkerne med poppede rug

 

Det meget populære softkerne rugbrød på en ny og nemmere metode.

Ved at bruge poppede rugkerner er vi fri for at koge kerner eller sætte den i blød, men får det samme lækre rugbrød og spare ca 30 minutter hver gang.

Klik på teksten som er fremhævede og du kommer direkte ind på varen i webshoppen.

 

Softkerne med poppede rug

 

Tid i alt: 2 timer

Arbejdstid: 30 minutter

Holdbarhed: 5 dage

Kan fryses: nej

Ingredienser

Fremgangsmåde

1000 g vand (35°)
200 g Rugkerner poppede
200 g Blandede kerner
30 g gær
30 g salt
50 g Rugsur
450 g rugmel
250 g hvedemel 10%
10 g Maltmel

Vej vand, poppede rug og blandede kerner i røreskålen og rør det sammen, og så vej resten af.

Ælter i ca 15 minutter først langsomt og så hurtigt med kagespartel.
Dejtemperatur 28-30 grader.
Smør 2 stk. Rugbrødsform (1,5 L) med Oliespray.
Del dejen i formene, lige meget i hver, med en godt våd Plastskraber lille.
Valgfrit drys på: Majsdrys, Blå birkes, Græskarkerner, Sesam, Chia osv..
Hæv i Bordstik med Bagetelt over og ½ L. kogende vand under teltet. Ca 50 minutter

Bag rugbrødet ved 225 grader i 50 minutter med DAMP ved indsætningen med over og -undervarme.