Trustpilot

Chiastykker vol. 2.

Chiastykker vol. 2.

24 stk

 

Dette er anden version af Chia stykker. Den første er Bagekursets bog 1. som nu er udsolgt.

Denne version er med bagehjælpemidler som sikre en ordentlig luftighed, smag og skorpe.

Stykker er velegnede som morgenmad eller frokoststykker, de er svampede i krummen og bliver rigtig sprøde ved genopvarmning. De er grove, sunde og har en god holdbarhed.

Klik på teksten som er fremhævede og du kommer direkte ind på varen i webshoppen.

 

 

Chiastykker vol. 2.

 

Tid i alt: 24 timer

Arbejdstid: 60 minutter

Holdbarhed: 4 dage

Kan fryses: Ja 

Ingredienser

Fremgangsmåde

25 g Frost
50 g Hvedesur
20 g Gluten
250 g Maltede hvedeflager
50 g Chia
50 g Poppede Rug eller Poppede Byg
15 g gær
22 g salt
25 g sukker
100 g revet gulerødder
650 g vand -koldt fra hanen.

Sættes i blød i 30 minutter.

650 g hvedemel 12% proteinindhold

Evt 50 g vand ekstra, som tilsættes sidst i æltetiden.

Det hele vejes af og samles i røreskålen undtagen mel og ekstra vand.
Står i blød i 30 minutter, så tilsættes melet.
Ælt ved laveste hastighed i 10 minutter.
Ælt nu ved middel hastighed i 6 minutter.
Tilsæt de sidste 50 g vand. Ælt til det er rørt ud i dejen.
Dejtemperatur 26-27 °C.

Dejen hviler i 30 minutter i en Oliesmurt Dejkasse med Pizza og hævepose over, i køleskabet.

Fold dejen stram ved at folde dejen over sig selv 4 gange fra alle 4 sider.
Tilbage på køl til dagen efter.

Dejen tages ud af køleskabet og står ved stuetemperatur i 1-2 timer for at kommer op i temperatur.
Dejen pensles i dejkassen med vand og der drysses Chia på.
Dejen vendes ud på bordet med Chia nedaf.
Hak dejen ud med en Metalskraber eller pizzahjul i 24 stk. firkantede eller i harlekinmønster.
12 stk på hver bageplade med bagepapir.
Hæver igen i 60-90 minutter i Bordstik med Bagetelt om, og 1 L. kogende vand under teltet.

Bages på bageplade eller på Bagestål ved 230 °C. i 12 minutter med over og -undervarme en plade af gangen.